'Eχει καταστεί συνείδηση στο Λαό ότι καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί μόνη της να σώσει τη χώρα

22/06/2016 @ 15:34

Πηγή : http://www.ysterografonews.gr/proti-selida/52796-synenteyxh-basilh-leventi-sto-ysterografo-news.html

x-default

Συνέντευξη στο Ysterografo News ( Πηγή : http://www.ysterografonews.gr/proti-selida/52796-synenteyxh-basilh-leventi-sto-ysterografo-news.html ) παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ενάμιση χρόνο μετά τη διακυβέρνηση της χώρας από μία κυβέρνηση της «για πρώτη φορά Αριστερά» και παρά τα επώδυνα μέτρα, όσο κανένα άλλο Μνημόνιο δεν προέβλεπε, δημιουργείται η αίσθηση μετά την αξιολόγηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει χρόνο και ότι το χρονικό αυτό κέρδος μεταφράζεται και σε μία τελευταία ανοχή της κοινωνίας προς το πρόσωπό του. Συμμερίζεσθε την αίσθηση αυτή;

H υπάρχουσα πολιτική συγκυρία στην Ευρώπη (Brexit, εκλογές Ισπανίας, και οι αναμενόμενες το 17 εκλογές στην Γερμανία) δημιούργησε ευνοϊκή προϋπόθεση, και δεδομένου ότι και η κυβέρνηση, με την πλάτη στο τοίχο, τα έδωσε όλα για να τελειώσει τουλάχιστο το πρώτο μέρος της αξιολόγησης, έδωσαν μια μικρή χρονική ανάσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Η κοινωνία όμως δεν έχει δώσει καμία ανοχή στον κ. Τσίπρα, όλες οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν στο 17% περίπου, και μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα έχουν φθάσει οι επαχθείς λογαριασμοί της φορολογίας, η κοινωνία θα επαναστατήσει. Με την εισαγωγή δε στη Βουλή του τελευταίου μέρους του μνημονίου με τις νέες εργασιακές ρυθμίσεις κλπ η κοινωνία θα εκραγεί.

Η απλή ανάγνωση των οικονομικών δεδομένων σε συνδυασμό με την βαθειά ύφεση στην πραγματική οικονομία δείχνει ότι η κατάσταση, παρά τις αυτονόητα αισιόδοξες κυβερνητικές εκτιμήσεις, δεν είναι αναστρέψιμη στο άμεσο μέλλον. Τι θα μπορούσε να αλλάξει την πραγματικότητα αυτή;

Δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να αναστρέψει το κλίμα, διότι αντίθετα πέτυχε, με το επαχθές ασφαλιστικό – φορολογικό που πρόσφατα ψήφισε, να δυναμιτίσει ανεπανόρθωτα κάθε δυνατότητα αναστροφής, και ο αναπτυξιακός νόμος της δεν θα αποδώσει. Αυτό που θα μπορούσε να αλλάξει και να αναστρέψει το κακό κλίμα είναι μια Κυβέρνηση Ευρέος Πέλματος από όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα που δουλέψει πάνω σε ένα Εθνικό Σχέδιο Σωτηρίας της χώρας, που θα κληθούν να εφαρμόσουν Τεχνοκράτες υπουργοί και όχι κομματικοί.

Αναφέρεστε συχνά, υπό τύπον μάλιστα πολιτικής επίκλησης, στην ανάγκη σχηματισμού μιας Οικουμενικής κυβέρνησης. Μία τέτοια κυβέρνηση τι θα μπορούσε να αλλάξει, όταν τα δεδομένα που προαναφέρθηκαν είναι συγκεκριμένα; Όταν μάλιστα έχουμε παραδείγματα Οικουμενικής στο παρελθόν, που ήταν και βραχύβια και υπονομευμένη; Ερωτάσθε διότι αν η πρόταση για Οικουμενική κυβέρνηση δεν προϋποθέτει και συγκεκριμένη αποτελεσματικότητα, επί τη βάσει πραγματικών στοιχείων, μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι η σχετική σας πρόταση αποβλέπει στο να δοθεί και στην Ένωση Κεντρώων η ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα...

Κατ’ αρχάς η πρόταση της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ για Κυβέρνηση Ευρέος Πέλματος, μεταξύ όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και οπωσδήποτε με την συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν έχει ταπεινά ελατήρια και πρωτίστως δηλώνουμε ότι δεν αξιώνουμε συμμετοχή σε αυτήν, αλλά θα την στηρίξουμε στη Βουλή.

Σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε για να καταρτιστεί ένα Νέο Ισορροπημένο Σχέδιο Εθνικής Σωτηρίας, που θα έχει στόχο για πλεόνασμα 3,5% το 2018, αλλά θα ακολουθεί έναν άλλο ρεαλιστικό δρόμο επίτευξης του, με βασική προτεραιότητα στις μεταρρυθμίσεις που ποτέ δεν έγιναν, με περιστολή των δημοσίων δαπανών, με δικαιότερη κατανομή των βαρών αλλά και με σαφές αναπτυξιακό πρόσημο, που θα δίνει συγκεκριμένα κίνητρα στο Λαό μας να βάλλει πλάτη και να συλλειτουργήσει στην πραγματοποίησή του.

Ένα Νέο Σχέδιο που θα τύχει και της εγκρίσεως των εταίρων γιατί στην ουσία δεν αλλάζουμε τους στόχους που έχουν θέσει οι εταίροι μας, αλλά και γιατί θα στηρίζεται στη βουλή από την βούληση 250 βουλευτών, πράγμα που θα αυξήσει την αξιοπιστία της χώρας στο Εξωτερικό, και θα πείσει τους ξένους ότι η χώρα θα προχωρήσει με όλες της τις δυνάμεις στις τομές που χρειάζονται για να φτάσουμε στην πρόοδο και την ανάπτυξη.
Είδαμε ότι στην Ευρώπη αντίστοιχες ενωτικές προσπάθειες απέδωσαν και χώρες που ήταν σε μνημόνια γρήγορα βρήκαν το δρόμο της κανονικότητας.

Σήμερα μετά από 7 σχεδόν χρόνια μνημονίων, έχει καταστεί συνείδηση στο Λαό ότι καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί μόνη της να σώσει τη χώρα.

Όλα τα λεγόμενα σήμερα φιλοευρωπαϊκά μεγάλα και μικρά κόμματα, αφού δοκιμάστηκαν για λίγα ή περισσότερα χρόνια με τις αντιμνημονιακές - αντιευρωπαϊκές περιπλανήσεις τους, με τις αυταπάτες τους και τις ιδεοληψίες τους μπέρδεψαν, είπαν ψέματα και ταλαιπώρησαν το Λαό, ωρίμασαν πλέον άλλα γρηγορότερα και άλλα αργότερα, και κατέληξαν να ψηφίζουν κατά σειρά επαχθέστερα μνημόνια για το Λαό. Γιατί αυτό το χάσιμο χρόνου μας κόστισε πολύ και σε χρόνο αλλά προ παντός σε χρήμα. Αποδείχθηκε ¨η έσχατη πλάνη χείρον της πρώτης¨.

Αποδείχθηκε στην πράξη ότι το υπάρχον πολιτικό προσωπικό που είναι προϊόν του πελατειακού πολιτικού συστήματος, είναι κατώτερο των περιστάσεων, μακράν της πραγματικότητας, επηρεασμένο από τις ιδεοληψίες του, και βαθειά νυχτωμένο και εθισμένο στην μακάρια πλασματική ευημερία των δανεικών, της διολίσθησης, της άκρατης και πελατειακής παροχολογίας, της μίζας, της διαπλοκής των παθογενειών κλπ.
Το προσωπικό αυτό ακόμη και πρόσφατα, το 2008, δεν είχε αντιληφθεί την τεράστια οικονομική κρίση που με ταχύτητα ερχόταν, και ποτέ δεν έλαβε τα μέτρα που έπρεπε, αλλά έκρυβε την αλήθεια από το Λαό και συνεχώς του έταζε.

Μόνο η Ε.Κ. προειδοποιούσε από το 1992 για την καταστροφή που ερχόταν, ενώ το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό μας λοιδορούσε και απολάμβανε με τους ημετέρους του πελατειακού κράτους τα άδικα προνόμια του βολέματος.

Σήμερα τα ψέματα τελείωσαν. Αυτά που χωρίζουν τα κόμματα κατέστη φανερό ότι είναι πολύ λιγότερα από αυτά που τα ενώνουν. Αν παραμεριστούν οι ακραίες φωνές στα δύο μεγαλύτερα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., αυτές που επιμένουν άφρονα να αναβιώσουν το παλιό και φθαρμένο πελατειακό κράτος, που ευθύνεται απόλυτα για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, τότε η χώρα θα βρεί εύκολα τον αναγκαίο δρόμο για την ενότητα των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων πάνω σε ένα Σχέδιο Εθνικής Σωτηρίας και μια Νέα Συμφωνία με την Ε.Ε.

Το Εθνικό αυτό Σχέδιο Σωτηρίας θα συνταχθεί στις βασικές του λεπτομέρειες από τα συμμετέχοντα κόμματα και θα εφαρμοστεί από Τεχνοκράτες Υπουργούς που είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί από τους κομματικούς, γιατί δεν έχουν κομματικές επιρροές. Οι τεχνοκράτες θα έχουν κώλυμα να πολιτευτούν στις 2 επόμενες εκλογές για να αποφύγουμε τον πειρασμό της ρουσφετολογίας που ενδημεί στους σημερινούς πολιτικούς, που το μόνο που σκέπτονται είναι η επανεκλογή τους.

Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να εξαντλήσει την τρέχουσα τετραετία.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν πέτυχε το στόχο της, γιατί είχε πολύ περιορισμένο χρόνο και ταυτόχρονα υπομονεύθηκε από τον κ. Σαμαρά που βιαζόταν να γίνει πρωθυπουργός, και τους πολυάριθμους πολιτικούς παλαιάς κοπής που συμμετείχαν σε αυτήν με αλλότριους στόχους ο καθένας.

Αν υποθέσουμε ότι η φθορά της κυβέρνησης είναι ραγδαία, και εξ αιτίας της πολιτικής της αλλά, κυρίως, του γεγονότος ότι η πολιτική της αυτή είναι στο άλλο άκρο των όσων επαγγέλθηκε για να πάρει τις εκλογές, παρατηρούμε ότι τη φθορά αυτή εμφανώς δεν την «εισπράττει» κανείς εμφανώς, πλην της Χρυσής Αυγής, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται από τη διασπορά ψήφων σε πολλά κόμματα αλλά και από το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων και της αδιευκρίνιστης ψήφου, γενικώς. Αυτό δεν σας προβληματίζει όσον αφορά την Ε.Κ.;

Η Ε.Κ., σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα, έχει μεγάλη κοινωνική αποδοχή. Όλες σχεδόν οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχομε διπλασιάσει το εκλογικό ποσοστό μας, και εμφανίζουν το πρόσωπό μου ως έχον την μεγαλύτερη δημοφιλία. Βέβαια αυτό δεν το θεωρώ αρκετό, πρέπει η δημοφιλία αυτή να μετατραπεί σε πολλαπλάσιο εκλογικό ποσοστό για την Ε.Κ. Αυτή την προσπάθεια κάνουμε καθημερινά εγώ και από του βήματος της Βουλής μέσω του οποίου απευθύνομαι κυρίως στο Λαό (από το κανάλι της Βουλής) αλλά και οι βουλευτές και τα στελέχη μας γυρίζοντας καθημερινά σε όλη την χώρα.

Τα λόγια μας έχουν απήχηση στο Λαό ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι ενδιαφερόμαστε ειλικρινά για τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανασφάλιστους, τους μη προνομιούχους Έλληνες, και κυρίως για τους νέους μας που αναγκάζονται να καταφύγουν στην ξενιτειά.
Είμαστε οι μόνοι που προτείνουμε, για λόγους δικαιοσύνης και ύψιστου συμβολισμού, τη μείωση κατά 50% των αποδοχών όλων των αιρετών αρχόντων μας, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας σιτίζονται στα σισίτια κλπ.

Η κυβέρνηση αποπειράται μέσω του εκλογικού συστήματος και συγκεκριμένα της λεγόμενης άδολης απλής αναλογικής να εγκλωβίσει τα μικρότερα κόμματα, στην εξασφάλιση πλειοψηφίας τέτοιας ώστε να ισχύσει το νέο σύστημα από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Εσείς
(α) τι σκοπεύετε να κάνετε, και δεδομένου ότι είστε υπέρ της απλής αναλογικής υπό ποιές προϋποθέσεις θα την ψηφίζατε. (β) είναι ώριμο το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία για μία πολιτική προοπτική που είναι αβέβαιο αν εξασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος;
(γ) πως εξασφαλίζεται ότι μαζί με την άδολη αναλογική θα υπάρχει και άδολη συνεννόηση των κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης και δεν θα επικρατήσουν οι γνωστές πολιτικές συναλλαγές που έχουν αηδιάσει τον κόσμο;

(α) Η Ε.Κ. έχει πάγιο αίτημά της από της ιδρύσεώς της το 1992, την απλή και άδολη αναλογική. Το όριο 3% για την είσοδο κόμματος στη Βουλή δεν μας ενοχλεί. Πιστεύουμε ότι η απλή αναλογική αποτελεί την γνησιότερη και τιμιότερη αποτύπωση του εκλογικού σώματος, με όλες τις δεσπόζουσες πολιτικές τάσεις Δεξιάς, Κέντρου και Αριστεράς.

Από το 1974 και μετά δημιουργήθηκαν τα λεγόμενα πολυσυλλεκτικά κόμματα στην Δεξιά με την Ν.Δ. και στην Αριστερά με το ΠΑΣΟΚ. Και τα δύο αυτά κόμματα καπηλεύτηκαν και εκμεταλλεύτηκαν τους ψηφοφόρους του ΚΕΝΤΡΟΥ, χωρίς να έχουν οι τελευταίοι φωνή ούτε μέσα στα πολυσυλλεκτικά αυτά κόμματα ούτε μέσα στη Βουλή και στην εκάστοτε Κυβέρνηση.

Οι ακραίες ισχυρές κομματικές φωνές που επικρατούσαν και δυστυχώς επικρατούν ακόμα και στις δύο αυτές παρατάξεις ρυμούλκησαν τα πολυσυλλεκτικά κόμματα στους ρουσφετολογικούς δρόμους της διαπλοκής, προκειμένου να διατηρήσουν την καρέκλα και την νομή της εξουσίας, και τα μετέτρεψαν σε προσωποπαγή καθεστωτικά κόμματα – πόλους - του δικομματικού πελατειακού πολιτικού συστήματος, το οποίο ευθύνεται απόλυτα για την οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Το σύστημα αυτό κυβέρνησε μεν με σταθερότητα και έκανε με πολλαπλάσιο κόστος κάποια έργα, αλλά όλα τα πραγματοποίησε κλέβοντας το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονών μας. Τα μόνα ίσως καλά που πρόσφερε στο τόπο είναι η είσοδός μας στην Ε.Ε. και στην ΟΝΕ. Αλλά και αυτά τα έχει δυναμιτίσει με την κάκιστη κυβερνητική διαχείριση που εφήρμοσε, που εξυπηρέτησε με την ακατάσχετη παροχολογία τους καθεστωτικούς σκοπούς και των δύο μεγάλων κομμάτων για την πάση θυσία παραμονή στην εξουσία.

Με την απλή αναλογική θα μπεί οριστικό τέρμα στην εκμετάλλευση των κεντρώων ψηφοφόρων που είναι η σπονδυλική στήλη της χώρας.
Επομένως είμαστε υπέρ της απλής και άδολης αναλογικής, και ταυτόχρονα κατά της διάσπασης των μεγάλων περιφερειών που ευνοεί αποκλειστικά μόνο τα μεγάλα κόμματα.

(β) Το πολιτικό σύστημα, που κυριαρχείται σήμερα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ (κληρονόμο του ΠΑΣΟΚ) και ΝΔ, προφανώς δεν θέλει την απλή αναλογική, και θα προσπαθήσει να αναβιώσει τον δικομματισμό. Ο Λαός όμως είναι σοφός και τα έχει περιορίσει σε χαμηλά ποσοστά που ταιριάζουν γάντι στην απλή αναλογική. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην βέβαιη εκλογική του κατάρρευση, προτείνει τώρα την απλή αναλογική για να προλάβει να είναι έστω δεύτερος στο παιχνίδι της εξουσίας, μήπως και ο Κυριάκος καταφέρει να αναβιώσει τον παλαιό και φθαρμένο δικομματισμό και αποκτήσει πολιτικό μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ ως μελλοντικός 2ος πόλος.

Η Ε.Κ. θεωρεί ότι ο Λαός είναι ώριμος και δεν εμπιστεύεται κανένα από τους δύο δήθεν «μονομάχους» και θα ενισχύσει στην προσεχή βουλή την Ε.Κ το κόμμα του μέτρου, της δημοκρατίας, της δημιουργίας και της κοινής λογικής, συστατικά που έχουν χαθεί από το πολιτικό σκηνικό.
(γ) Η απλή αναλογική εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία στα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη εδώ και 30 και πλέον χρόνια, και έδωσε πολύ σταθερές συμμαχικές κυβερνήσεις, και πολύ καλύτερα αποτελέσματα απ’ ότι έδιναν στο παρελθόν οι ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις.

Διότι στις συμμαχικές κυβερνήσεις οι σχεδιαζόμενες κυβερνητικές αποφάσεις ελέγχονται πρωτίστως στο εσωτερικό των κυβερνήσεων από τα συμμετέχοντα κόμματα, κατά τρόπο που να αποκλείεται (τις περισσότερες φορές) η λήψη αποφάσεων που ευνοούν κομματικά - φωτογραφικά κάποιο κόμμα ή πρόσωπο, όπως αντίθετα συμβαίνει στις αποφάσεις των ανεξέλεγκτων μονοκομματικών κυβερνήσεων. Διότι ο έλεγχος στη Βουλή από την εκάστοτε αντιπολίτευση δεν επαρκεί, η κυβερνητική πλειοψηφία όσο ισχνή και να είναι, πάντα περνάει το «δικό της». Στις συμμαχικές κυβερνήσεις, τουλάχιστον όπως λειτουργούν στην Ευρώπη, δεν μπορούν εύκολα να εμφιλοχωρήσουν οι «γνωστές πολιτικές συναλλαγές», διότι η κομματική συμφωνία για την δημιουργία Κυβέρνησης, θα τίθεται στην δημοσιότητα στο Λαό σε όλες τις λεπτομέρειές της και θα κατατίθεται στη Βουλή υπό μορφή συμφωνίας - πρωτοκόλλου - για έγκριση και λήψη ψήφου εμπιστοσύνης.

Αυτό γίνεται σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη σήμερα και δεν δίνουν απλώς τα χέρια σε μια ημίωρη συνάντηση των αρχηγών, όπως έγινε με την περίεργη και ετερόκλητη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ο Λαός και η Βουλή αγνοούν το περιεχόμενο της συμφωνίας αυτής, η οποία θεωρώ ότι είναι απλή διανομή υπουργικών θέσεων.

Κάτι τελευταίο που αφορά στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Η χώρα θέλει μία Προεδρική Δημοκρατία ώστε να υπάρχει αντίβαρο σε κυβερνητικές αυθαιρεσίες τις οποίες έχουμε βιώσει με το πρωθυπουργοκεντρικό Σύνταγμα του Ανδρέα Παπανδρέου;
Είσθε της άποψης ότι πρέπει να εκλέγεται απ’ ευθείας από τον Λαό ο Πρόεδρος ή αρκεί η θεσμοθέτηση ενισχυμένων αρμοδιοτήτων του. Και ποιες άλλες συνταγματικές τροποποιήσεις θεωρείτε ότι είναι αναγκαίο να γίνουν;

Θεωρούμε ότι το ισχύον σύνταγμα είναι σοφό. Η εκλογή προέδρου απ’ ευθείας με εκλογή από τον Λαό θα δημιουργήσει πολιτειακά προβλήματα του τύπου του 1965, ποιός πολιτειακός πόλος κυβερνά. Έχομε κακή πείρα τέτοιων θεμάτων και κάποιοι τα έχουν λησμονήσει. Η χώρα μας έφθασε στην δικτατορία, χάσαμε την Κύπρο εξ αιτίας πολιτειακών προβλημάτων βασιλέα – πρωθυπουργού. Η εκλογή προέδρου πρέπει να γίνεται με συναινετικές διαδικασίες από την βουλή, αλλά να δίδεται περισσότερος χρόνος και περισσότερες προσπάθειες διαβουλεύσεων και ψηφοφορίες για την εκλογή, που πρέπει να είναι συναινετική από την Βουλή όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, διαφορετικά θα δημιουργούνται πολιτειακά ζητήματα. Η καθιέρωση άλλωστε και της απλής αναλογικής θα λειτουργήσει στην κατεύθυνση των συναινέσεων, πράγμα που αποτελεί καθαρή δημοκρατική πρόοδο. Οι προοδευτικές δημοκρατικές κοινωνίες βαδίζουν τον 21ο αιώνα μπροστά με συναινέσεις και όχι με διαιρέσεις.

Χρειαζόμαστε ενδεχομένως Συνταγματική κατοχύρωση των εξής :
• Καθιέρωση πάγιου εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής.
• Καθιέρωση των 200 εδρών στην βουλή.
• Καθιέρωση δύο (2) τετραετιών στον εκάστοτε πρωθυπουργό και μετά σπίτι του,
• Τρείς (3) τετραετίες στους βουλευτές και μετά σπίτι τους, για να ανανεώνεται η πολιτική ζωή και να εξαφανιστεί ο επαγγελματισμός στην πολιτική.
• Ασυμβίβαστο υπουργού – βουλευτή.
• Κατάργηση του σχετικού νόμου περί ευθύνης υπουργών.
• Κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και να επιτραπεί με διαφανή τρόπο η χρηματοδότηση τους από φυσικά και νομικά πρόσωπα μέχρι ενός ορίου. Να δίδεται αδαπάνως στα κόμματα ίσος χρόνος προβολής τους από τα ΜΜΕ και να παρέχεται υλικοτεχνική υποδομή και γραφεία σε όλους τους νομούς της χώρας.
• Να καταργηθεί η δυνατότητα να προτείνεται διάλυση της βουλής αν η πρόταση αυτή δεν καλύπτεται από τα 2/3 των εδρών της βουλής.

 

Δεν βρέθηκαν σχόλια. Γίνε ο πρώτος που θα δημοσιεύσει

Videos από τα ΜΜΕ & το Κ67

Γ.Σαρίδης/Λιμάνι Θεσσαλονίκης/22-2-2018

Γ.Σαρίδης/Λιμάνι Θεσσαλονίκης/22-2-2018

Β. Λεβέντης / Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ / 23-2-2018

Β. Λεβέντης / Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ / 23-2-2018

'Εκρηξη Βασίλη Λεβέντη (Novartis - Σκοπιανό) / Κανάλι 1 / 23-2-2018

'Εκρηξη Βασίλη Λεβέντη (Novartis - Σκοπιανό) / Κανάλι 1 / 23-2-2018

Θεωρώ λάθος οι εισαγγελείς όταν συναντούν ένα πολιτικό πρόσωπο να τον στέλνουν κατευθείαν στη Βουλή. Πρέπει πρώτα να ψάχνουν. Να τεκμηριώνουν την κατηγορία και μετά να τις στέλνουν στη βουλή. Γιατί, η βουλή τώρα ψήφισε πολιτικά. Δεν έψαξαν το νομικό μέρος, αν τα πήρανε στ' αλήθεια, αν είναι κλέφτες. Όταν οι δημοσιογράφοι ταυτίζονται με κάποιο κόμμα, χάνουν το κύρος τους και την αξιοπιστία τους. Λειτουργούν σαν πιόνια. Τακτικές όπως του δημοσιογράφου Βαξεβάνη ο οποίος έχει ταυτιστεί τελευταία με το ΣυΡιζΑ μειώνουν το κύρος του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Όποιο κόμμα παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία, για την ‘Ενωση Κεντρώων θα γίνει σκοπός ζωής το να τους πολεμήσουμε, Ακόμη και αν φέρουν προς ψήφιση και εφαρμογή την απλή αναλογική. Την απλή αναλογική την θέλουμε πάρα πολύ. Όχι όμως φερμένη από ανθρώπους που θα έχουν μειοδοτήσει σε εθνικά θέματα και θα έχουν λειτουργήσει προδοτικά. Εάν ήταν στο χέρι μας για το πως θα ονομαστούν τα Σκόπια θα προτείναμε να ονομαστούν... Σκόπια. Εάν είχαμε μπροστά μας τον επικεφαλής ενός άλλου κόμματος των Σκοπίων, θα του λέγαμε πως θα μπορούσαμε να τους διευκολύνουμε σε άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα πρόσβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και γενικότερα σε οικονομικά ζητήματα, να στηρίξουμε την είσοδο των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, με ταυτόχρονη όμως εγκατάλειψη της χρήσης του ονόματος Μακεδονία. Αν δεν το δέχονταν, δεν θα αναγνωρίζαμε ποτέ τα Σκόπια παρά μόνο με το τρέχον όνομα και δεν θα προχωρούσαμε καμία οικονομική διευκόλυνση, δεν θα βοηθούσαμε τα Σκόπια για είσοδο στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας είναι αδιάφορο πως αποκάλεσε η κυρία Μέρκελ τον πρωθυπουργό των Σκοπίων. Μπορεί με την κυρία Μέρκελ και τη χώρα της να έχουμε μια άψογη συνεργασία σε άλλα ζητήματα ωστόσο εάν θίξει η κυρία Μέρκελ την  περηφάνια μας και τα εθνικά ζητήματα της Ελλάδος τότε δεν είναι παρά μια απλή πολίτης άλλης χώρας. Μπορεί να μην ενδιαφέρει τους Ρώσους, τους Αμερικανούς τους ‘Αγγλους και τους Γερμανούς το πως θα ονομαστεί η χώρα των Σκοπίων, αλλά για εμάς τους ‘Ελληνες η Μακεδονία είναι η ψυχή μας. Μόνο όσοι σκέφτονται να προδώσουν λένε πως για παράδειγμα 150 χώρες έχουν ήδη αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία. Αυτός τους συμπολίτες μας τους 'Ελληνες θα τους κατηγορήσουμε. Τα πολιτικά κόμματα που συμφωνούν με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία συμβάλλουν σε προδοσία. Όπως έκανε και ο Καραμανλής με τη συμφωνία της Ζυρίχης και του Λονδίνου όπου έβαλε την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα στην Τουρκία ώστε να κάνει απόβαση στη Μεγαλόνησο μερικά χρόνια αργότερα. Εγώ πιστεύω στο λαό. Αν ο λαός κρίνει ότι η ένωση κεντρώων δεν αξίζει να μπει στη βουλή, ας μη μπει. Οτι αποφασίσει ο λαός. Ο λαός μπορεί να κάνει λάθη. Άς τα κάνει. Τον δέχομαι με τα λάθη του το λαό. Τόσο πολύ τον αγαπώ. Αν ο ελληνικός λαός θέλει Τσίπρα Γεννηματά και Μητσοτάκη στη βουλή, ας τους βάλει και να τους χαίρεται! Αν θέλει το Βασίλη Λεβέντη και την ένωση κεντρώων στη βουλή ας μας ψηφίσει!

Μ. Γεωργιάδης / Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΑ / 23-2-2018

Μ. Γεωργιάδης / Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΑ / 23-2-2018

Β. Λεβέντης / Δίκτυο TV  / 22-2-2018

Β. Λεβέντης / Δίκτυο TV / 22-2-2018

Υπάρχει ένα κλίμα διχαστικό. Οι μεν δεξιοί μιλούν για ένα προκατασκευασμένο κατηγορητήριο, οι δε του ΣυΡιζΑ μιλούν για λωποδύτες και κλέφτες. Αν έφτανε στα γραφεία μας μια καταγγελία για ένα πρόσωπο, όπως ο Πικραμένος, θα έλεγα ελέγξτε την. Ξανά ελέγξτε την. Ελέγξτε την ακόμη μια φορά. Μην την βγάλετε στον αέρα αμέσως. Χθες η βουλή ψήφισε με κομματικά κριτήρια και όχι με τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα. Εμείς λόγου χάριν, ψηφίσαμε παρών. Αν λέγαμε ναι θα ταυτιζόμασταν με το ΣυΡιζΑ. Αν λέγαμε όχι, θα ταυτιζόμασταν με τη δεξιά. Διαλέξαμε λοιπόν το αξιοπρεπές «παρών» γιατί δεν έχουμε σε καμμία εκτίμηση ούτε τους δεξιούς ούτε τους αριστερούς του ΣυΡιζΑ. Προανακριτική επιτροπή πρέπει να γίνει ειδάλλως θα δωθεί στο λαό η εντύπωση ότι συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα. Πώς ψήφιζε ο κόσμος παλιότερα; Θα σας πω το παράδειγμα ενός γιατρού στα Κύθηρα, ο οποίος γύριζε στα χωριά μετρούσε την πίεση και τον ψηφίζανε όλοι οι γέροι. Οι Σκοπιανοί με τις τελευταίες δηλώσεις τους, φαίνεται πως δεν θέλουν να αλλάξουν κάτι στο Σύνταγμα τους. Κάνουν ωστόσο τους δύσκολους για να δείξουν ότι υποχωρούν, όντας δασκαλεμένοι από τους αρμόδιους της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Την κρίσιμη στιγμή όλα θα δεχθούν να τα αλλάξουν έχοντας ως σκοπό να πάρουν τη χρήση του ονόματος Μακεδονία. Έξι μήνες μετά, θα κάνουν ένα δημοψήφισμα και τα αλλάζουν πάλι όλα πίσω στην αρχική ονομασία. Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/

Β. Λεβέντης / TRT Θεσσαλίας / 22-2-2018

Β. Λεβέντης / TRT Θεσσαλίας / 22-2-2018

Σε μία εποχή που οι σκοπιανοί μας υποσκάπτουν, σε μια εποχή που οι αμερικανοί μας πιέζουν να δώσουμε το όνομα Μακεδονία στη γειτονική χώρα, εμείς τρωγόμαστε. Αν κλέψανε κάποιοι, βεβαίως να τους στείλουμε στη φυλακή, αφού τεθεί το κατηγορητήριο όμως. Να είναι συγκεκριμένο : να βρεθούν οι λογαριασμοί, να βρεθούν τα στοιχεία ότι δωροδοκήθηκαν και όχι απλά επειδή κάποιος είπε ότι δόθηκαν χρήματα, να δικαστούν από μια αόριστη μαρτυρία. Για να ευσταθήσει μία μαρτυρία θα πρέπει να συνοδεύεται και από τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία... ************** Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Γ. Σαρίδης, για την υπόθεση Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Γ. Σαρίδης, για την υπόθεση Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Β. Λεβέντης, στον απόηχο της υπόθεσης Novartis / FM 100 / 22-2-2018

Β. Λεβέντης, στον απόηχο της υπόθεσης Novartis / FM 100 / 22-2-2018

«Επικράτησε κλίμα διχασμού σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται ενότητα και συνεννόηση. Εμείς δείξαμε δικαστήρια και φυλακές. Ως εκ τούτου η Κυβέρνηση έχασε από τη συζήτηση γιατί είναι εκτός εποχής, παρά την ανάγκη για κάθαρση που υπάρχει σε όλο τον δημόσιο βίο. Υπάρχει αδυναμία του κατηγορητηρίου το οποίο δεν έχει δεθεί για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Το κατηγορητήριο είναι έωλο και οι κατηγορίες των μαρτύρων δεν επιβεβαιώνονται από το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι βουλευτές. «Η απόφαση του Βουκουρεστίου για την ονομασία των Σκοπίων δεν είναι εθνική γραμμή, αντίθετα είναι προδοτική γιατί δίνει την Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Ζητώ από τα κόμματα καθαρή θέση για το εάν δίνουν ή όχι το όνομα της Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι η ψυχή της Ελλάδος. Εάν χάσουμε την ψυχή μας, χάνουμε και την πατρίδα μας και αυτό ο λαός δεν θα το επιτρέψει». «Μετά τον Αύγουστο τα πράγματα θα είναι ρευστά. Θα χρειαστεί πρόγραμμα ασφαλείας για την οικονομία. Με αυτή την κατάσταση υπάρχουν δυο σενάρια για πρόωρες εκλογές. Το πρώτο είναι να γίνουν εκλογές πριν τον Αύγουστο και συγκεκριμένα τον Ιούνιο με ανοιχτό το θέμα των Σκοπίων, και το δεύτερο, εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2018 γιατί τα πράγματα μετά για τον κ. Τσίπρα γίνονται πολύ δύσκολα με δεδομένο ότι τον Ιανουάριο του 2019 θα αρχίσουν οι μειώσεις μισθών, συντάξεων και του αφορολόγητου».

Β. Λεβέντης, για τη Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Β. Λεβέντης, για τη Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Δ.Μποτώνης/

Δ.Μποτώνης/"Επί του Πιεστηρίου",Kontra 24/20-2-2018

Α. Μεγαλομύστακας, για τη Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Α. Μεγαλομύστακας, για τη Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Δεν πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν όσα διαβάζετε στα ΜΜΕ. Εδώ, έχουμε το εξής παράλογο : Διέρρευσαν στοιχεία σε εφημερίδες και την TV και βγήκε ετυμηγορία χωρίς να έχει κατατεθεί καν η δικογραφία! ****************** Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Μ. Γεωργιάδης, για τη Novartis / Ολομέλεια, Βουλή / 21-2-2018

Μ. Γεωργιάδης, για τη Novartis / Ολομέλεια, Βουλή / 21-2-2018

Κ.κ Βουλευτές, αν επιθυμείτε διαφάνεια, φτάξτε ένα διαφανές σύστημα. Μην αφήνετε ανοιχτά παραθυράκια. Δε γίνεται από τη μία να κόπτεσθε για διαφάνεια και από την άλλη να διατηρείτε την πολυνομία τα ρουσφέτια και το κομματικό κράτος. 'Ολη αυτή η σκανδαλολογία καταλήγει σε φιάσκο. Και μπορεί να σας γυρίσει και μπούμερανγκ. ***************** Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Μ. Γεωργιάδης, για την υπόθεση Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Μ. Γεωργιάδης, για την υπόθεση Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Β. Λεβέντης / Δελτίο ειδήσεων, Εγνατία Τηλεόραση / 20-2-2018

Β. Λεβέντης / Δελτίο ειδήσεων, Εγνατία Τηλεόραση / 20-2-2018

Δε χωρούν λεονταρισμοί στα Ελληνοτουρκικά ζητήματα. Πρέπει να συνέλθει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, να δούμε σε τι κατάσταση είναι η άμυνα μας και σε τυχόν θερμό επεισόδιο, να δούμε πως θα αντιδράσουμε. Παραμένω υπέρμαχος της άποψης να προβούμε σε αγορά F35 και φρεγατών. Πρέπει να φοβάται η Τουρκία τυχόν ισχυρό χτύπημα, χωρίς να είναι εποχή για πολέμους. Όλα όμως πρέπει να γίνουν για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Και αντί να ασχολούμαστε με τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα, ασχολούμαστε με ένα έωλο κατηγορητήριο, ένα άνευ στοιχείων. Δεν είναι "δεμένο". Θα ψηφίσουμε παρών : Δεν θέλουμε να κερδίσει έστω και τις εντυπώσεις ο Τσίπρας αλλά ούτε και πρώην πρωθυπουργούς να τους καταδικάσουμε μόνο και μόνο επειδή ένας είπε κάτι... Θέλουμε να χυθεί άπλετο φως, με στοιχεία! ************* Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Α.Μεγαλομύστακας/Επιτροπή,Βουλή/20-2-2018

Α.Μεγαλομύστακας/Επιτροπή,Βουλή/20-2-2018

Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki


ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEOS

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ο Βασίλης Λεβέντης γράφει

Περί Σκοπίων και Μακεδονίας

17/01/2018 @ 16:04

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2018 Του Βασίλη Λεβέντη Αγαπητοί ...περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

19/12/2017 @ 22:04

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - 19/12/2017 Μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής ...περισσότερα
Β. Λεβέντης στη Δημοκρατική : Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα, ότι πήρε την ελπίδα του ελληνικού λαού και την ποδοπάτησε

28/08/2017 @ 10:23

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου και στην Πέγκυ Ντόκου, έσωσε ο πρόεδρος της 'Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Πηγή : http://www.dimokratiki.gr/27-08-2017/o-tsipras-pire-tin-elpida-tou-laou-ke-tin-podopatise/ ...περισσότερα
Αυτό ήταν δημοψήφισμα - προϊόν πείνας υπό την συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και φασιστών

06/07/2015 @ 09:30

Το αποτέλεσμα της ιστορικής κάλπης, η ετερόκλητη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, οι "ηλίθιες λύσεις" και τα τελεσίγραφα της Γερμανίας. Γιατί ο Βασίλης Λεβέντης από την Ένωση Κεντρώων πιστεύει ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στη δραχμή ...περισσότερα
Περί χρεών κρατών και εξυπηρέτησης τους

16/04/2015 @ 17:43

Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν μεγαλύτερο ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να μη χρειάζονται ...περισσότερα
Πρόταση Βαρουφάκη για ελέγχους από απλούς πολίτες.

16/04/2015 @ 17:42

Για τη φοροδιαφυγή τίθεται πρώτα ένα θέμα ηθικής φύσεως. Οτι δηλαδή ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και το πως θα πλουτίσει με κάθε μέσο. Δηλαδή να πλουτίσει ακόμα και ...περισσότερα
Περί ΑΣΕΠ & την επανίδρυση της ΜΟΜΑ

16/04/2015 @ 17:40

Για την κατάργηση του Α.Σ.Ε.Π. από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. είναι το κόμμα των μετρίων και των “αδικημένων”, αυτών δηλαδή που περιμένουν στη στάση του λεωφορείου. ...περισσότερα
   

Κοινωνικά δίκτυα