Συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη: “Κοινός παρονομαστής Η Ελλάδα!”

13/07/2017 @ 18:52

Πηγή : http://www.lay-out.gr/vasilis-leventis-kinos-paronomastis-ellada/

Η δημοσιογραφική ομάδα του lay-out.gr συνάντησε τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
(ρεπορτάζ: Πετράκου Ζωή, Ζουλεμίδης Σπύρος, Δουδουξής Δημήτρης).

Ευπροσήγορος, απλός, ειλικρινέστατος κι ευθύς, o κ. Λεβέντης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περίπτωση της ανεξαρτητοποίησης της Θ. Μεγαλοοικονόμου, την ονοματοδοσία των Σκοπίων καθώς προέβη και σε μία σημαντική αποκάλυψη για την επίμαχη υπόθεση “Noor 1”

Το “Μακεδονικό” ξανά στο προσκήνιο και ο “Φάκελος «Κύπρος»”:

Κάλεσμα και προς τον κο. Τσίπρα να ξεκινήσει διαδικασίες για την ονομασία των Σκοπίων με έντονο ύφος από τον Βασίλη Λεβέντη. Μετά από τη δευτερολογία του στη Βουλή στα πλαίσια συζητήσεων επί του Κυπριακού και της ονομασίας των Σκοπίων. Τόνισε τη σημαντικότητα της κατάστασης, ως προς τα Σκόπια, δηλώνοντας πως δεν δέχεται ως πρόσχημα όσα ειπώθηκα από προηγούμενες Βουλές όπως το 2006. Δήλωσε πως εσφαλμένα πολλοί προηγούμενοι πρωθυπουργοί όπως ο κος. Καραμανλής, ο κος Σαμαράς και ο κος. Γ. Παπανδρέου δέχτηκαν τη σύνθετη ονομασία με το «Μακεδονία» εντός της και κατηγόρησε και την τωρινή κυβέρνηση για την έλλειψη πυγμής. “Σπεύσανε να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, ταπεινώνοντας έναν λαό” και ότι “κακώς το θεωρούν ένα κλεισμένο θέμα” είπε χαρακτηριστικά.

“Ναι στο να δοθεί το αρχείο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για το φάκελο της Κύπρου, ψηφίζει η Ένωση Κεντρώων”, κάτι που συμφωνήθηκε για την Παρασκευή το πρωί, στις 9.00 σε ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.

Οικουμενική και εκλογές: “Να ορθοποδήσει η χώρα οικονομικά, προσελκύοντας επενδυτές”. Σύμπραξη κι ενστάσεις/βολές κατά Φ. Γεννηματά:

Ο κος. Λεβέντης δήλωσε σταθερός στη θέση του όσον αφορά την άμεση αναγκαιότητα μιας οικουμενικής κυβέρνησης παρ’ όλες τις αρνήσεις του πρωθυπουργού που συνεχίζει τη διακυβέρνηση με τον κ. Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ. Σε ερώτηση για το πώς ακριβώς θα μπορούσε να επιτευχθεί μια τέτοια οικουμενική -240 εδρών όπως τόνισε- κυβέρνηση, όταν υπάρχει τέτοια απόσταση τόσο μεταξύ ΔΗΣΥ, Ένωση Κεντρώων, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ κλπ, όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και μεταξύ της Ε.Κ. του κο. Λεβέντη με όλους τους πολιτικούς ηγέτες, ο κος. Λεβέντης τόνισε την “αναγκαιότητα να συμφωνήσουν άπαντες πως έχουν ένα κοινό σημείο, το καλό της Ελλάδος.”

Αυτό που πιστεύει ότι θα έδινε μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα και οικονομική ώθηση στη χώρα είναι μια κυβέρνηση τεχνοκρατών. Όπως είπε ο κος. Λεβέντης, είναι κάτι που είχε προτείνει και στον κο. Παπαδήμο, τον πρώην πρωθυπουργό, ότι το μόνο που χρειάζεται είναι μια κυβέρνηση 10 περίπου τεχνοκρατών που δεν θα έχουν σκοπό να πολιτευτούν, να δημιουργήσουν κυβέρνηση για 2 με 3 έτη με ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να υλοποιήσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αλλιώς θα έχουμε συνεχώς απλωμένο το χέρι για δανεικά.

“Η Ε.Κ. δεν νιώθει ποτέ κοντά τους”, είπε ο κ. Λεβέντης εννοώντας τις υπόλοιπες παρατάξεις, ενώ κατηγόρησε την κα. Γεννηματά για «μάζωξη κομμάτων της σοσιαλο-αριστεράς για τον εαυτό της». “Η Ε.Κ. ζητά όχι ένωση λίγων κομμάτων αλλά «ένωση όλου του πολιτικού φάσματος». Δεν ζητάμε στη παρούσα φάση που βρίσκεται η χώρα εκλογές. Βασική προτεραιότητα του κόμματος αποτελεί το να ορθοποδήσει οικονομικώς η χώρα, προσελκύοντας επενδυτές με μια πιο δυνατή, στιβαρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση, και να αυξηθούν τα έσοδα της χώρας, χωρίς να μένει σε έναν ατέρμονο κύκλο περικοπών συντάξεων, αύξησης της φορολογίας και αποστράγγισης της αγοράς. Δεν με ενδιαφέρει η ψήφος, παρά μόνο τα οικονομικά της χώρας”, είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τα δύο μεγάλα κόμματα, κατ’ ελάχιστον, να συμπράξουν.

Ο κος. Λεβέντης δεν προβλέπει σύμπραξη μεταξύ του κόμματός του και της ΝΔ. “Δεν πάω με τον Μητσοτάκη, έχουμε άβυσσο μεταξύ μας. εκείνος επιθυμεί εκλογές με ενισχυμένη αναλογική ενώ εγώ απλή, χωρίς το μπόνους των 50 εδρών”, ομοίως και με την Φ. Γεννηματά, άλλος ένας -κατά τον κο. Λεβέντη- ανασταλτικός παράγοντας για μελλοντική σύμπραξη ΔΗΣΥ- Ε.Κ. “Τώρα εάν η Ε.Κ. φτάσει ποσοστά 15-20% θα αναλάβω την ευθύνη μου και δεν θα αφήσω την χώρα ακυβέρνητη”, είπε κλείνοντας το θέμα οικουμενική και εκλογές.

Για την κα. Γεννηματά, εν προκειμένω, τόνισε πως “ένα κόμμα δεν μεγαλώνει έτσι αλλά μόνο με διεύρυνση και έμπνευση “, εννοώντας το πρόσφατο συνέδριο στο ΣΕΦ του Φαλήρου, ενώ κάλεσε να γίνει «τόπος και στα νιάτα!» “Ποια νιάτα, που όλοι στο συνέδριο ήταν άνω των 70! Νομίζω κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους”, είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσκοπήσεις: εντός βουλής… εκτός και επί τα αυτά.

Μίλησε επίσης για τις δημοσκοπήσεις κι έστρεψε τα βέλη του εναντίον και των μέσων, τονίζοντας ότι το ΣΚΑΙ παρουσιάζει τα νούμερα της πρόθεσης ψήφου με αναγωγή στο 60% και όχι με αναγωγή στο 100%, παρουσιάζοντας την Ε.Κ. ότι μένει εκτός βουλής, και τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις «κρύβουν δόλο».

Ανεξαρτητοποίηση Θ. Μεγαλοοικονόμου – η 2η έως τώρα και η ερμηνεία:

Στο επίκαιρο θέμα της ανεξαρτητοποίησης της Θ. Μεγαλοοικονόμου, βουλευτής της Ε.Κ. Β’ Πειραιώς, 2η αποχώρηση μετά αυτή του κο. Δημήτρη Καρρά, ο κος. Λεβέντης δήλωσε πως: “Έδειξαν τα πραγματικά τους πρόσωπα. Δεν συμβαδίζουν με το κόμμα και τις αξίες των 40 ετών αγώνων που έδωσα για την παράταξή μου αλλά δεν κρατεί κακίες.”

Επικρατεί φημολογία που λέει ότι η κα. Μεγαλοοικονόμου παραιτήθηκε από βουλευτής Ε.Κ. επειδή προτάθηκε ο γιός του κο. Λεβέντη Μάριος Γεωργιάδης για τη θέση της αντιπροεδρίας στη Βουλή αντί εκείνης, ενώ σε παλιά δημοσιεύματα, όπως αυτή του Πρώτου Θέματος με σχόλια του κ. Καρρά μετά τη δική του ανεξαρτητοποίηση, γίνεται λόγος για επιμονής του προέδρου του κόμματος για προώθηση δικών του συγγενικών προσώπων.

Ώς προς αυτά και για το αν αντιβαίνει τις προεκλογικές του διακηρύξεις περί τέλους στις οικογενειοκρατίες, ο κος. Λεβέντης σχολίασε πως δεν είχε δώσει υποσχέσεις στην κα. Μεγαλοοικονόμου, η ίδια -είπε- ήταν μέσα στη βουλή και ψήφισε υπέρ του κο. Γεωργιάδη, αλλά ούτε προωθεί άτομα συγγενικά. Παραμένει κάθετος σε αυτές τις πρακτικές και δηλώνει πως: “Σε αυτήν την ηλικία που είμαι και ιδίως για το μέλλον, επιθυμώ να έχω πλάι μου έναν δικό του άνθρωπο.” Γι’ αυτό λέει ο κος. Λεβέντης επέλεξε τον κο. Γεωργιάδη, όπως και το ότι είναι τεχνοκράτης, “δεν είναι ανεπάγγελτος”, ενώ συνέχισε πως ούτε είναι απαραίτητο να τον διαδεχθεί στη ηγεσία του κόμματος:

“Εγώ δεν είμαι σαν τους Καραμανλήδες ή οι Μητσοτάκηδες, 40 χρόνια δεν υπηρέτησα κανέναν, παρά μόνο το κεντρώο χώρο”, δήλωσε. “Θα με διαδεχθεί μόνο όποιος έχει την αποδοχή και αγάπη του κόσμου, μπορεί και μιλάει στο βήμα της βουλής χωρίς να έχει χειρόγραφο μπροστά του και να είναι επαναστάτης” είπε ο κος. Λεβέντης. “Κάθε αποχώρηση είναι για καλό. Βλέπεις εγκαίρως τι είναι ο καθένας. Ρωτήστε παντού αν αγαπάνε τον Μάριο Γεωργιάδη. Τον αγαπάνε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα με διαδεχθεί. Ζητώ συγκεκριμένες ικανότητες, το κόμμα δεν είναι τυχαίο, 40 χρόνια αγωνίστηκα για τις αξίες μου.”

Εξεταστικές για τις υποθέσεις Noor-1 κι Ερρίκος Ντυνάν:

“Όποιος δεν δέχεται να εξεταστεί ο ίδιος δεν έχει δικαίωμα να εξετάσει τους απέναντι” δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ επέρριψε ευθύνες και στον δημοσιογράφο Μ. Τριανταφυλλόπουλο για την εμπλοκή του στην υπόθεση NOOR-1. Δήλωσε πως ο δημοσιογράφος μεσολάβησε κι έφερε τον ισοβίτη με τον Υπουργό και δεν ήταν θέση του να το κάνει αλλά όφειλε να μιλήσει στον Εισαγγελέα του Αρείου πάγου. “Γιατί κάνεις εξεταστικές για μόνο μέχρι το 2014; Κάνε και για τώρα!” είπε ο κος. Λεβέντης ως κάλεσμα και κατηγορώ προς τον πρωθυπουργό για το φλέγον θέμα της εμπλοκής του κ. Καμμένου με την δικαιοσύνη και τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη επί του ναρκοπλοίου. “Η ιστορία είναι από την αρχή στραβή και γι’ αυτό πρέπει να εξεταστεί. Έτσι θα απονέμεται η δικαιοσύνη, μέσω του κάθε δημοσιογράφου; Κι αν ένας υπόδικος όντως τρέμει για τη ζωή του, θέλει να μιλήσει και να πει την αλήθεια αλλά δεν έχει επαφές με δημοσιογράφους, τι θα κάνει;”

Όσο για το Ερρίκος Ντυνάν που υπόθεσή του είναι υπό εξέταση για χρηματοδοτήσεις από το δημόσιο μέσω του ΕΕΣ (Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού), δηλώνει πως δεν έχει πειστεί με τίποτα και δεν θεωρεί πως θα δώσει η εξεταστική επί του θέματος καρπούς, κάνοντας νύξη για τις υπόλοιπες εξεταστικές, όπως αυτή για τον κο. Παπαντωνίου. Ο κος Λεβέντης είπε ουσιαστικά πως, άλλο πόρισμα γράφει το κάθε κόμμα και στο τέλος λήγει άδοξα κάθε εξεταστική, με παραπομπές αποδιοπομπαίων τράγων που «δεν διαθέτουν πλάτες». “Δείτε τον Παπαντωνίου. Ωρολογιακή βόμβα ήταν για το ΠΑΣΟΚ… Μπορεί να καταδικαστεί, δεν έχει πλάτες από το κόμμα του πια…”

Για την συμβολή του πρώην υπουργού οικονομικών Γιάννη Βρουφάκη:

“Ο ένας δεν ήξερε οικονομικά” (υπονοεί τον κ. Βαρουφάκη) “και παρέσυρε τον άλλο” (τον κ. Τσίπρα), είπε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε πως παρακολουθούσε τον Βαρουφάκη και τις «θεωρίες» του πολύ πριν από τις εκλογές προ διετίας. “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν είχε πλάνο επί των οικονομικών και παρουσίαζε τον κο. Βαρουφάκη ως «προφεσόρο». Απευθύνθηκαν σε αυτόν που θεωρητικά ήταν οικονομολόγος, πρακτικά όμως όχι. Παρέσυρε τον Τσίπρα λέγοντάς του «μην φοβάσαι, θα υποχωρήσει η Μέρκελ».” Ο Βαρουφάκης τον παρέσυρε κι όταν ένα κόμμα ίπταται και δεν πατάει γερά στα πόδια του την πατάει”, είπε ο κος Λεβέντης. “Υπήρξε συζήτηση τον Νοέμβριο του 2014, ο Τσίπρας άκουγε, έπειτα διάλεξε την άγνοια”, σύμφωνα με τον κο. Λεβέντη, “και τώρα τον βρίζουν τον κο. Βαρουφάκη, αφού έκαναν το πείραμα”, δηλώνοντας πως δεν έφταιγε μόνο ο Βαρουφάκης και κακώς στρέφονται τόσα βέλη κατά αυτού, ενώ θα έπρεπε να στρέφονται πρωτίστως και στον κο. Τσίπρα για το σφάλμα του που πίστεψε στο plan B του Βαρουφάκη.

Σχετικά με την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής:

“Εάν επανέλθει η οικονομία σε μια σταθερότητα, θα πάνε στο μηδέν”, είπε ο κος Λεβέντης αναφερόμενος στο κόμμα της Χρυσής Αυγής. “Αξιοποίησε την βύθιση του κόσμου. Δεν ψήφισαν «ακραίοι» αλλά ως επί τω πλείστον κόσμος που τους έκοψαν συντάξεις και δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν.” Τέλος, μένει αισιόδοξος ότι δεν θα κυλίσουμε σε πιο ακραίες καταστάσεις και μεγαλύτερη επέκταση απόψεων όπως αυτές που εκφράζει η Χ.Α., δίνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την καταψήφιση της Λεπέν στη Γαλλία: “Οι φασίζουσες αντιλήψεις δεν θα επικρατήσουν στο τέλος”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων καταλήγοντας.

 

Δεν βρέθηκαν σχόλια. Γίνε ο πρώτος που θα δημοσιεύσει

Videos από τα ΜΜΕ & το Κ67

Γ.Σαρίδης/Λιμάνι Θεσσαλονίκης/22-2-2018

Γ.Σαρίδης/Λιμάνι Θεσσαλονίκης/22-2-2018

Β. Λεβέντης / Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ / 23-2-2018

Β. Λεβέντης / Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ / 23-2-2018

'Εκρηξη Βασίλη Λεβέντη (Novartis - Σκοπιανό) / Κανάλι 1 / 23-2-2018

'Εκρηξη Βασίλη Λεβέντη (Novartis - Σκοπιανό) / Κανάλι 1 / 23-2-2018

Θεωρώ λάθος οι εισαγγελείς όταν συναντούν ένα πολιτικό πρόσωπο να τον στέλνουν κατευθείαν στη Βουλή. Πρέπει πρώτα να ψάχνουν. Να τεκμηριώνουν την κατηγορία και μετά να τις στέλνουν στη βουλή. Γιατί, η βουλή τώρα ψήφισε πολιτικά. Δεν έψαξαν το νομικό μέρος, αν τα πήρανε στ' αλήθεια, αν είναι κλέφτες. Όταν οι δημοσιογράφοι ταυτίζονται με κάποιο κόμμα, χάνουν το κύρος τους και την αξιοπιστία τους. Λειτουργούν σαν πιόνια. Τακτικές όπως του δημοσιογράφου Βαξεβάνη ο οποίος έχει ταυτιστεί τελευταία με το ΣυΡιζΑ μειώνουν το κύρος του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Όποιο κόμμα παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία, για την ‘Ενωση Κεντρώων θα γίνει σκοπός ζωής το να τους πολεμήσουμε, Ακόμη και αν φέρουν προς ψήφιση και εφαρμογή την απλή αναλογική. Την απλή αναλογική την θέλουμε πάρα πολύ. Όχι όμως φερμένη από ανθρώπους που θα έχουν μειοδοτήσει σε εθνικά θέματα και θα έχουν λειτουργήσει προδοτικά. Εάν ήταν στο χέρι μας για το πως θα ονομαστούν τα Σκόπια θα προτείναμε να ονομαστούν... Σκόπια. Εάν είχαμε μπροστά μας τον επικεφαλής ενός άλλου κόμματος των Σκοπίων, θα του λέγαμε πως θα μπορούσαμε να τους διευκολύνουμε σε άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα πρόσβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και γενικότερα σε οικονομικά ζητήματα, να στηρίξουμε την είσοδο των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, με ταυτόχρονη όμως εγκατάλειψη της χρήσης του ονόματος Μακεδονία. Αν δεν το δέχονταν, δεν θα αναγνωρίζαμε ποτέ τα Σκόπια παρά μόνο με το τρέχον όνομα και δεν θα προχωρούσαμε καμία οικονομική διευκόλυνση, δεν θα βοηθούσαμε τα Σκόπια για είσοδο στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας είναι αδιάφορο πως αποκάλεσε η κυρία Μέρκελ τον πρωθυπουργό των Σκοπίων. Μπορεί με την κυρία Μέρκελ και τη χώρα της να έχουμε μια άψογη συνεργασία σε άλλα ζητήματα ωστόσο εάν θίξει η κυρία Μέρκελ την  περηφάνια μας και τα εθνικά ζητήματα της Ελλάδος τότε δεν είναι παρά μια απλή πολίτης άλλης χώρας. Μπορεί να μην ενδιαφέρει τους Ρώσους, τους Αμερικανούς τους ‘Αγγλους και τους Γερμανούς το πως θα ονομαστεί η χώρα των Σκοπίων, αλλά για εμάς τους ‘Ελληνες η Μακεδονία είναι η ψυχή μας. Μόνο όσοι σκέφτονται να προδώσουν λένε πως για παράδειγμα 150 χώρες έχουν ήδη αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία. Αυτός τους συμπολίτες μας τους 'Ελληνες θα τους κατηγορήσουμε. Τα πολιτικά κόμματα που συμφωνούν με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία συμβάλλουν σε προδοσία. Όπως έκανε και ο Καραμανλής με τη συμφωνία της Ζυρίχης και του Λονδίνου όπου έβαλε την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα στην Τουρκία ώστε να κάνει απόβαση στη Μεγαλόνησο μερικά χρόνια αργότερα. Εγώ πιστεύω στο λαό. Αν ο λαός κρίνει ότι η ένωση κεντρώων δεν αξίζει να μπει στη βουλή, ας μη μπει. Οτι αποφασίσει ο λαός. Ο λαός μπορεί να κάνει λάθη. Άς τα κάνει. Τον δέχομαι με τα λάθη του το λαό. Τόσο πολύ τον αγαπώ. Αν ο ελληνικός λαός θέλει Τσίπρα Γεννηματά και Μητσοτάκη στη βουλή, ας τους βάλει και να τους χαίρεται! Αν θέλει το Βασίλη Λεβέντη και την ένωση κεντρώων στη βουλή ας μας ψηφίσει!

Μ. Γεωργιάδης / Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΑ / 23-2-2018

Μ. Γεωργιάδης / Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΑ / 23-2-2018

Β. Λεβέντης / Δίκτυο TV  / 22-2-2018

Β. Λεβέντης / Δίκτυο TV / 22-2-2018

Υπάρχει ένα κλίμα διχαστικό. Οι μεν δεξιοί μιλούν για ένα προκατασκευασμένο κατηγορητήριο, οι δε του ΣυΡιζΑ μιλούν για λωποδύτες και κλέφτες. Αν έφτανε στα γραφεία μας μια καταγγελία για ένα πρόσωπο, όπως ο Πικραμένος, θα έλεγα ελέγξτε την. Ξανά ελέγξτε την. Ελέγξτε την ακόμη μια φορά. Μην την βγάλετε στον αέρα αμέσως. Χθες η βουλή ψήφισε με κομματικά κριτήρια και όχι με τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα. Εμείς λόγου χάριν, ψηφίσαμε παρών. Αν λέγαμε ναι θα ταυτιζόμασταν με το ΣυΡιζΑ. Αν λέγαμε όχι, θα ταυτιζόμασταν με τη δεξιά. Διαλέξαμε λοιπόν το αξιοπρεπές «παρών» γιατί δεν έχουμε σε καμμία εκτίμηση ούτε τους δεξιούς ούτε τους αριστερούς του ΣυΡιζΑ. Προανακριτική επιτροπή πρέπει να γίνει ειδάλλως θα δωθεί στο λαό η εντύπωση ότι συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα. Πώς ψήφιζε ο κόσμος παλιότερα; Θα σας πω το παράδειγμα ενός γιατρού στα Κύθηρα, ο οποίος γύριζε στα χωριά μετρούσε την πίεση και τον ψηφίζανε όλοι οι γέροι. Οι Σκοπιανοί με τις τελευταίες δηλώσεις τους, φαίνεται πως δεν θέλουν να αλλάξουν κάτι στο Σύνταγμα τους. Κάνουν ωστόσο τους δύσκολους για να δείξουν ότι υποχωρούν, όντας δασκαλεμένοι από τους αρμόδιους της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Την κρίσιμη στιγμή όλα θα δεχθούν να τα αλλάξουν έχοντας ως σκοπό να πάρουν τη χρήση του ονόματος Μακεδονία. Έξι μήνες μετά, θα κάνουν ένα δημοψήφισμα και τα αλλάζουν πάλι όλα πίσω στην αρχική ονομασία. Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/

Β. Λεβέντης / TRT Θεσσαλίας / 22-2-2018

Β. Λεβέντης / TRT Θεσσαλίας / 22-2-2018

Σε μία εποχή που οι σκοπιανοί μας υποσκάπτουν, σε μια εποχή που οι αμερικανοί μας πιέζουν να δώσουμε το όνομα Μακεδονία στη γειτονική χώρα, εμείς τρωγόμαστε. Αν κλέψανε κάποιοι, βεβαίως να τους στείλουμε στη φυλακή, αφού τεθεί το κατηγορητήριο όμως. Να είναι συγκεκριμένο : να βρεθούν οι λογαριασμοί, να βρεθούν τα στοιχεία ότι δωροδοκήθηκαν και όχι απλά επειδή κάποιος είπε ότι δόθηκαν χρήματα, να δικαστούν από μια αόριστη μαρτυρία. Για να ευσταθήσει μία μαρτυρία θα πρέπει να συνοδεύεται και από τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία... ************** Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Γ. Σαρίδης, για την υπόθεση Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Γ. Σαρίδης, για την υπόθεση Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Β. Λεβέντης, στον απόηχο της υπόθεσης Novartis / FM 100 / 22-2-2018

Β. Λεβέντης, στον απόηχο της υπόθεσης Novartis / FM 100 / 22-2-2018

«Επικράτησε κλίμα διχασμού σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται ενότητα και συνεννόηση. Εμείς δείξαμε δικαστήρια και φυλακές. Ως εκ τούτου η Κυβέρνηση έχασε από τη συζήτηση γιατί είναι εκτός εποχής, παρά την ανάγκη για κάθαρση που υπάρχει σε όλο τον δημόσιο βίο. Υπάρχει αδυναμία του κατηγορητηρίου το οποίο δεν έχει δεθεί για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Το κατηγορητήριο είναι έωλο και οι κατηγορίες των μαρτύρων δεν επιβεβαιώνονται από το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι βουλευτές. «Η απόφαση του Βουκουρεστίου για την ονομασία των Σκοπίων δεν είναι εθνική γραμμή, αντίθετα είναι προδοτική γιατί δίνει την Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Ζητώ από τα κόμματα καθαρή θέση για το εάν δίνουν ή όχι το όνομα της Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι η ψυχή της Ελλάδος. Εάν χάσουμε την ψυχή μας, χάνουμε και την πατρίδα μας και αυτό ο λαός δεν θα το επιτρέψει». «Μετά τον Αύγουστο τα πράγματα θα είναι ρευστά. Θα χρειαστεί πρόγραμμα ασφαλείας για την οικονομία. Με αυτή την κατάσταση υπάρχουν δυο σενάρια για πρόωρες εκλογές. Το πρώτο είναι να γίνουν εκλογές πριν τον Αύγουστο και συγκεκριμένα τον Ιούνιο με ανοιχτό το θέμα των Σκοπίων, και το δεύτερο, εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2018 γιατί τα πράγματα μετά για τον κ. Τσίπρα γίνονται πολύ δύσκολα με δεδομένο ότι τον Ιανουάριο του 2019 θα αρχίσουν οι μειώσεις μισθών, συντάξεων και του αφορολόγητου».

Β. Λεβέντης, για τη Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Β. Λεβέντης, για τη Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Δ.Μποτώνης/

Δ.Μποτώνης/"Επί του Πιεστηρίου",Kontra 24/20-2-2018

Α. Μεγαλομύστακας, για τη Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Α. Μεγαλομύστακας, για τη Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Δεν πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν όσα διαβάζετε στα ΜΜΕ. Εδώ, έχουμε το εξής παράλογο : Διέρρευσαν στοιχεία σε εφημερίδες και την TV και βγήκε ετυμηγορία χωρίς να έχει κατατεθεί καν η δικογραφία! ****************** Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Μ. Γεωργιάδης, για τη Novartis / Ολομέλεια, Βουλή / 21-2-2018

Μ. Γεωργιάδης, για τη Novartis / Ολομέλεια, Βουλή / 21-2-2018

Κ.κ Βουλευτές, αν επιθυμείτε διαφάνεια, φτάξτε ένα διαφανές σύστημα. Μην αφήνετε ανοιχτά παραθυράκια. Δε γίνεται από τη μία να κόπτεσθε για διαφάνεια και από την άλλη να διατηρείτε την πολυνομία τα ρουσφέτια και το κομματικό κράτος. 'Ολη αυτή η σκανδαλολογία καταλήγει σε φιάσκο. Και μπορεί να σας γυρίσει και μπούμερανγκ. ***************** Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Μ. Γεωργιάδης, για την υπόθεση Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Μ. Γεωργιάδης, για την υπόθεση Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Β. Λεβέντης / Δελτίο ειδήσεων, Εγνατία Τηλεόραση / 20-2-2018

Β. Λεβέντης / Δελτίο ειδήσεων, Εγνατία Τηλεόραση / 20-2-2018

Δε χωρούν λεονταρισμοί στα Ελληνοτουρκικά ζητήματα. Πρέπει να συνέλθει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, να δούμε σε τι κατάσταση είναι η άμυνα μας και σε τυχόν θερμό επεισόδιο, να δούμε πως θα αντιδράσουμε. Παραμένω υπέρμαχος της άποψης να προβούμε σε αγορά F35 και φρεγατών. Πρέπει να φοβάται η Τουρκία τυχόν ισχυρό χτύπημα, χωρίς να είναι εποχή για πολέμους. Όλα όμως πρέπει να γίνουν για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Και αντί να ασχολούμαστε με τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα, ασχολούμαστε με ένα έωλο κατηγορητήριο, ένα άνευ στοιχείων. Δεν είναι "δεμένο". Θα ψηφίσουμε παρών : Δεν θέλουμε να κερδίσει έστω και τις εντυπώσεις ο Τσίπρας αλλά ούτε και πρώην πρωθυπουργούς να τους καταδικάσουμε μόνο και μόνο επειδή ένας είπε κάτι... Θέλουμε να χυθεί άπλετο φως, με στοιχεία! ************* Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Α.Μεγαλομύστακας/Επιτροπή,Βουλή/20-2-2018

Α.Μεγαλομύστακας/Επιτροπή,Βουλή/20-2-2018

Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki


ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEOS

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ο Βασίλης Λεβέντης γράφει

Περί Σκοπίων και Μακεδονίας

17/01/2018 @ 16:04

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2018 Του Βασίλη Λεβέντη Αγαπητοί ...περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

19/12/2017 @ 22:04

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - 19/12/2017 Μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής ...περισσότερα
Β. Λεβέντης στη Δημοκρατική : Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα, ότι πήρε την ελπίδα του ελληνικού λαού και την ποδοπάτησε

28/08/2017 @ 10:23

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου και στην Πέγκυ Ντόκου, έσωσε ο πρόεδρος της 'Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Πηγή : http://www.dimokratiki.gr/27-08-2017/o-tsipras-pire-tin-elpida-tou-laou-ke-tin-podopatise/ ...περισσότερα
Αυτό ήταν δημοψήφισμα - προϊόν πείνας υπό την συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και φασιστών

06/07/2015 @ 09:30

Το αποτέλεσμα της ιστορικής κάλπης, η ετερόκλητη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, οι "ηλίθιες λύσεις" και τα τελεσίγραφα της Γερμανίας. Γιατί ο Βασίλης Λεβέντης από την Ένωση Κεντρώων πιστεύει ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στη δραχμή ...περισσότερα
Περί χρεών κρατών και εξυπηρέτησης τους

16/04/2015 @ 17:43

Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν μεγαλύτερο ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να μη χρειάζονται ...περισσότερα
Πρόταση Βαρουφάκη για ελέγχους από απλούς πολίτες.

16/04/2015 @ 17:42

Για τη φοροδιαφυγή τίθεται πρώτα ένα θέμα ηθικής φύσεως. Οτι δηλαδή ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και το πως θα πλουτίσει με κάθε μέσο. Δηλαδή να πλουτίσει ακόμα και ...περισσότερα
Περί ΑΣΕΠ & την επανίδρυση της ΜΟΜΑ

16/04/2015 @ 17:40

Για την κατάργηση του Α.Σ.Ε.Π. από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. είναι το κόμμα των μετρίων και των “αδικημένων”, αυτών δηλαδή που περιμένουν στη στάση του λεωφορείου. ...περισσότερα
   

Κοινωνικά δίκτυα