ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΦΩΚΑΣ: «ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

06/09/2017 @ 19:40

Αιστείδης Φωκάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 6/9/2017 - Αριστείδης Φωκάς

Στο «προεκλογικό» νομοσχέδιο, που η κυβέρνηση θα φέρει ως νικητήριο λάβαρο στη ΔΕΘ, εθελοτυφλώντας στο γεγονός ότι πλήττει για άλλη μια φορά την ελληνική κοινωνία, αναφέρθηκε, ως ειδικός αγορητής του κόμματος στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Άρης Φωκάς. Μάλιστα, εφόσον η κυβέρνηση δε στάθηκε συνεπής στις περσινές εξαγγελίες ο κ. Φωκάς, σε μια προσπάθεια να δοθεί ανάσα στην ελληνική αγορά, πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των ελεύθερων επαγγελματιών, τα οποία φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε, αλλά… ξέχασε να υλοποιήσει.  

«Γιατί μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών έχουν αποκλειστεί από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αφού το πάγωμα των εισφορών που υποσχεθήκατε δεν έγινε ποτέ; Μιλάμε για περίπου 300.000 επαγγελματίες. Εσείς ο ίδιος είχατε αναφέρει πέρυσι ότι το «πάγωμα» των οφειλών θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, που στενάζουν κάτω από το βάρος των χρεών. Τι άλλαξε στη συνέχεια; Αποφασίσατε να τους αφήσετε να “ασφυκτιούν”;», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φωκάς μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Φωκάς έκανε λόγο για τακτικές αποπροσανατολισμού από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνοντας πως αποσιωπεί τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως η ανεργία και οι μισθοί πείνας. «Δίνεται κάποια ψίχουλα, ασχολείστε επιφανειακά με κάποια θέματα, αλλά δυστυχώς ξεχνάτε τα σοβαρά. Καλά είναι τα επιδόματα, συμφωνούμε σε αυτό, αλλά οι άνεργοι θέλουν θέσεις εργασίας, οι επιχειρήσεις θέλουν κίνητρα, η αγορά πρέπει να κινηθεί», επεσήμανε ο κ. Φωκάς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Φωκά:  

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ένα νομοσχέδιο με έντονο προεκλογικό… αέρα μας παρουσιάζει αυτή τη φορά η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω τα όσα περιλαμβάνονται στα άρθρα του και τα οποία είμαι σίγουρος πως ο πρωθυπουργός θα κραδαίνει ως νικητήριο λάβαρο ανεβαίνοντας σε λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει στη Διεθνή Έκθεση.

Θα ανεβείτε στο βήμα προφανώς ξεχνώντας τα όσα υποσχεθήκατε πέρυσι στο ίδιο σημείο και φυσικά δεν υλοποιήσατε. Θα μπορέσετε, όμως ,να μας εξηγήσετε γιατί οι εξαγγελίες εκείνες έμειναν στα χαρτιά, γιατί τις ξεχάσατε μόλις φύγατε από τη Θεσσαλονίκη; Γιατί μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών έχουν αποκλειστεί από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αφού το πάγωμα των εισφορών που υποσχεθήκατε δεν έγινε ποτέ;  Μιλάμε για περίπου 300.000 επαγγελματίες. Εσείς ο ίδιος είχατε αναφέρει πέρυσι ότι το «πάγωμα» των οφειλών θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, που στενάζουν κάτω από το βάρος των χρεών. Τι άλλαξε στη συνέχεια; Αποφασίσατε να τους αφήσετε να «ασφυκτιούν»;

Αφού, λοιπόν, δεν προνοήσατε εσείς γι αυτούς, αφήστε μας να βοηθήσουμε εμείς με την πρόταση μας. Επιτρέψτε και σε μας, αλλά και σε εσάς να δώσουμε λύση σε ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Υποσχεθήκατε, λοιπόν, πέρυσι πως θα «παγώσουν» οι ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, οι οποίες θα είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες ως το τέλος του 2016. Με τον τρόπο αυτό επαγγελματίες, που θα κατέβαλαν τις ασφαλιστικές τους εισφορές από την αρχή του 2017, θα μπορούσαν να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και στο δικαίωμα στη σύνταξη. Δική μας πρόταση είναι οι οφειλές αυτές να μεταφερθούν στο τέλος, στη φάση δηλαδή της συνταξιοδότησης. Τότε ο ασφαλισμένος αν έχει την οικονομική δυνατότητα θα πληρώνει ό,τι μπορεί, οπότε και θα υπολογίζεται ανάλογα, ενώ στην περίπτωση που δεν μπορεί να καταβάλλει κάποιο τμήμα των εισφορών αυτών, δε θα υπολογίζονται στα συντάξιμα του. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα και σας καλώ να δείξετε ευαισθησία, σας καλώ να αποδείξετε ότι δεν ήταν ένα πολιτικό τερτίπι, μόνο και μόνο για να έχετε κάτι να πείτε από τη Θεσσαλονίκη, για να μην έρθετε με άδεια χέρια στη ΔΕΘ.

Και θα εστιάσω τώρα στα άρθρα του νομοσχεδίου. Νομίζω πως για άλλη μια φορά χρησιμοποιείται τακτικές αποπροσανατολισμού.  Δίνετε κάποια ψίχουλα, ασχολείστε επιφανειακά με κάποια θέματα, αλλά δυστυχώς ξεχνάτε τα σοβαρά. Καλά είναι τα επιδόματα, συμφωνούμε σε αυτό, αλλά οι άνεργοι θέλουν θέσεις εργασίας, οι επιχειρήσεις θέλουν κίνητρα, η αγορά πρέπει να κινηθεί. Νομίζω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας εδώ μέσα που να μην συμφωνεί με αυτό. 

Κάτι προσπαθείτε να κάνετε σε κάποια σημεία για να  προστατεύσετε τους εργαζόμενους, αλλά διακρίνω μια προχειρότητα, ίσως και άγνοια της πραγματικότητας  στην οποία ζούμε. Μη δυσχεραίνετε μόνος σας τη λειτουργία των επιχειρήσεων, που παλεύουν κυριολεκτικά να μείνουν ανοιχτές και μην υπόσχεστε στους απλήρωτους εργαζόμενους και τους ανέργους ρυθμίσεις που δε θα μπορέσετε να υλοποιήσετε.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 38 μιλάτε για αναγγελία υπερωριών στο ξεκίνημα της κάθε εργάσιμης ημέρας. Ναι συμφωνούμε στο να γίνεται σωστή καταγραφή, αλλά αυτό που ζητάτε είναι ανέφικτο. Ξέρετε τι θα συμβεί αν ισχύσει αυτό το άρθρο; Θα συσσωρεύονται οι παραβάσεις, χωρίς να λύνετε το πρόβλημα. Στα άρθρα 49 με 51 αναφέρεστε στο θέμα της βλαπτικής μεταβολής στην εργασία, στη μη καταβολή δεδουλευμένων και την προστασία των εργαζομένων. Εννοείται , πως τασσόμαστε υπέρ της προστασίας των εργαζομένων. Θέλουμε, όμως, να επισημάνουμε το εξής. Να μην ταυτιστούν ο κακός εργοδότης και αυτός που πρόσκαιρα ίσως αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα ρευστότητας, τα οποία στη συνέχεια αποδεδειγμένα λύνει. Ας μη «βοηθήσετε» να κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες παλεύουν πραγματικά να επιζήσουν τη δύσκολη αυτή περίοδο. Όσον αφορά τη διαδικασία ταχείας εκδίκασης εργατικών διαφορών είναι κάτι με το οποίο συμφωνούμε, δυστυχώς όμως όλοι ξέρουμε και πρώτοι οι πολίτες που πηγαινοέρχονται για… χρόνια στις αίθουσες των δικαστηρίων, ότι οι χρόνοι που εξαγγέλλετε δε θα επιτευχθούν ποτέ. Ή μήπως βρήκατε κάποιο μαγικό ραβδί που θα αδειάσει τα πινάκια στις αίθουσες των δικαστηρίων για να συζητιούνται γρηγορότερα οι εργατικές υποθέσεις;

Ξέρετε τι λένε οι απλοί άνθρωποι για κάποια από τα άρθρα του νομοσχεδίου σας; Ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Αυτοί οι άνθρωποι ,τους οποίους έχετε κάνει να γονατίσουν από τα φορολογικά βάρη, αντιλαμβάνονται ότι πολλά από αυτά που λέτε το πιθανότερο είναι πως θα μείνουν στα χαρτιά. Εργαζόμενοι σε «ομηρία» ακόμη και αν λάβουν το επίδομα που υπόσχεστε στο άρθρο 53 ξέρουν ήδη πως δε θα μπορέσουν να το επιστρέψουν, στην περίπτωση που δε θα δικαιωθούν στα δικαστήρια.  

Βλέπουμε ακόμη πως μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση προσπαθεί να θεσπίσει με το άρθρο 16 κανόνες επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών για τους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ. Είναι κάτι που πραγματικά θα θέλαμε να το δούμε στην πράξη. Όχι μόνο εμείς, αλλά φαντάζομαι και όσοι πιστεύουν πως θα επωφεληθούν από αυτό το μέτρο.

Με το νομοσχέδιο σας χτυπάτε όμως για μια ακόμη φορά τους συνταξιούχους. Το άρθρο σας για τις επικουρικές συντάξεις «κρύβει» μειώσεις της τάξης του 25%, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις ήδη πενιχρές αποδοχές των ανθρώπων αυτών. Τη στιγμή, μάλιστα, που και οι κύριες συντάξεις έχουν υποστεί μειώσεις πάνω από 45%. Εγώ αισθάνθηκα ντροπή, όταν άκουσα τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών να λέει πως δεν τους έχουμε ανάγκη πλέον. Πρόσφεραν στη ζωή τους και τώρα τους πετάμε στα σκουπίδια.

Ίσως να έχετε ενημερωθεί για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην έκδοση συντάξεων. Τρία χρόνια απαιτούνται για να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις και περίπου τέσσερα με πέντε χρόνια οι επικουρικές. Και δυστυχώς υπάρχουν και χειρότερα. Με τις μειώσεις που έχουν σημειωθεί στις συντάξεις λόγω της προσωπικής διαφοράς οι συνταξιούχοι θα βρεθούν να... χρωστάνε και θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω χρήματα. Το αντιλαμβάνεστε αυτό; Οι προσωρινές συντάξεις που εκδόθηκαν για χιλιάδες συνταξιούχους δυστυχώς θα είναι μεγαλύτερες από τις κύριες συντάξεις που τελικά θα δικαιούνται, οπότε θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω τη διαφορά. Αυτά συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα, με αυτή την αριστερή κυβέρνηση, που αντί να επιλύσει αδικίες, όπως διατείνεστε, ωθεί στην εξαθλίωση τους πολίτες της. 

Ίσως, σας διαφεύγει αλλά με αυτές τις πενιχρές συντάξεις ζούνε στις μέρες μας ολόκληρες οικογένειες, που «χτυπήθηκαν» από την ανεργία. Με το υστέρημα τους αυτοί οι άνθρωποι στηρίζουν σήμερα την κοινωνία και δίνουν αξιοπρέπεια στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους. Όταν πλήττονται οι συνταξιούχοι, πλήττεται ολόκληρη η κοινωνία.

Όχι δεν είμαστε αρνητικοί απλώς προσπαθούμε να υποδείξουμε τις αδυναμίες του προεκλογικού σας νομοσχεδίου. Βεβαίως συμφωνούμε με τα άρθρα για τα ΑμΕΑ. Σε ο,τιδήποτε διευκολύνει τις ευπαθείς ομάδες θα μας βρείτε σύμφωνους. Όπως επίσης και με το άρθρο 60 για την προστασία των υπερηλίκων και των χρονίως πασχόντων, αλλά και στις ρυθμίσεις για τα εργατικά ατυχήματα. Δεν είμαστε αρνητικοί κύριε πρωθυπουργέ, απλά νομίζουμε πως προσπαθείτε να καλύψετε τα σοβαρά ζητήματα με ανέξοδες, κατά κύριο λόγο, ρυθμίσεις. Συμφωνούμε επίσης με το άρθρο 47 για την ειδική γονική άδεια σε περιπτώσεις σοβαρών νοσημάτων παιδιών, με τα άρθρα 46 και 48 για την προστασία της παρένθετης μητρότητας, αλλά και με το άρθρο 32 για την απαλλαγή από τη φαρμακευτική δαπάνη σε σεισμόπληκτους.

Στηρίξτε τους εργαζόμενους, στηρίξτε τους συνταξιούχους, που παλεύουν να βοηθήσουν τα άνεργα παιδιά τους, στηρίξτε αυτή την κοινωνία που αυτή τη στιγμή κυριολεκτικά χαροπαλεύει. Δεν είμαι ,όμως, σίγουρος ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό με το νομοσχέδιο που καταθέσατε. Κάντε μια χάρη σε αυτή τη χώρα. Αφήστε στην άκρη τα προεκλογικά τερτίπια, ξεχάστε ότι πλησιάζουν εκλογές και ότι πρέπει να παρουσιάσετε ένα ωραίο «παραμύθι» στη ΔΕΘ. Μη μοιράζετε ψίχουλα πάνω στα αποκαΐδια αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας.

Σας ευχαριστώ.

Δεν βρέθηκαν σχόλια. Γίνε ο πρώτος που θα δημοσιεύσει

Videos από τα ΜΜΕ & το Κ67

Γ.Σαρίδης/Λιμάνι Θεσσαλονίκης/22-2-2018

Γ.Σαρίδης/Λιμάνι Θεσσαλονίκης/22-2-2018

Β. Λεβέντης / Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ / 23-2-2018

Β. Λεβέντης / Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ / 23-2-2018

'Εκρηξη Βασίλη Λεβέντη (Novartis - Σκοπιανό) / Κανάλι 1 / 23-2-2018

'Εκρηξη Βασίλη Λεβέντη (Novartis - Σκοπιανό) / Κανάλι 1 / 23-2-2018

Θεωρώ λάθος οι εισαγγελείς όταν συναντούν ένα πολιτικό πρόσωπο να τον στέλνουν κατευθείαν στη Βουλή. Πρέπει πρώτα να ψάχνουν. Να τεκμηριώνουν την κατηγορία και μετά να τις στέλνουν στη βουλή. Γιατί, η βουλή τώρα ψήφισε πολιτικά. Δεν έψαξαν το νομικό μέρος, αν τα πήρανε στ' αλήθεια, αν είναι κλέφτες. Όταν οι δημοσιογράφοι ταυτίζονται με κάποιο κόμμα, χάνουν το κύρος τους και την αξιοπιστία τους. Λειτουργούν σαν πιόνια. Τακτικές όπως του δημοσιογράφου Βαξεβάνη ο οποίος έχει ταυτιστεί τελευταία με το ΣυΡιζΑ μειώνουν το κύρος του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Όποιο κόμμα παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία, για την ‘Ενωση Κεντρώων θα γίνει σκοπός ζωής το να τους πολεμήσουμε, Ακόμη και αν φέρουν προς ψήφιση και εφαρμογή την απλή αναλογική. Την απλή αναλογική την θέλουμε πάρα πολύ. Όχι όμως φερμένη από ανθρώπους που θα έχουν μειοδοτήσει σε εθνικά θέματα και θα έχουν λειτουργήσει προδοτικά. Εάν ήταν στο χέρι μας για το πως θα ονομαστούν τα Σκόπια θα προτείναμε να ονομαστούν... Σκόπια. Εάν είχαμε μπροστά μας τον επικεφαλής ενός άλλου κόμματος των Σκοπίων, θα του λέγαμε πως θα μπορούσαμε να τους διευκολύνουμε σε άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα πρόσβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και γενικότερα σε οικονομικά ζητήματα, να στηρίξουμε την είσοδο των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, με ταυτόχρονη όμως εγκατάλειψη της χρήσης του ονόματος Μακεδονία. Αν δεν το δέχονταν, δεν θα αναγνωρίζαμε ποτέ τα Σκόπια παρά μόνο με το τρέχον όνομα και δεν θα προχωρούσαμε καμία οικονομική διευκόλυνση, δεν θα βοηθούσαμε τα Σκόπια για είσοδο στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας είναι αδιάφορο πως αποκάλεσε η κυρία Μέρκελ τον πρωθυπουργό των Σκοπίων. Μπορεί με την κυρία Μέρκελ και τη χώρα της να έχουμε μια άψογη συνεργασία σε άλλα ζητήματα ωστόσο εάν θίξει η κυρία Μέρκελ την  περηφάνια μας και τα εθνικά ζητήματα της Ελλάδος τότε δεν είναι παρά μια απλή πολίτης άλλης χώρας. Μπορεί να μην ενδιαφέρει τους Ρώσους, τους Αμερικανούς τους ‘Αγγλους και τους Γερμανούς το πως θα ονομαστεί η χώρα των Σκοπίων, αλλά για εμάς τους ‘Ελληνες η Μακεδονία είναι η ψυχή μας. Μόνο όσοι σκέφτονται να προδώσουν λένε πως για παράδειγμα 150 χώρες έχουν ήδη αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία. Αυτός τους συμπολίτες μας τους 'Ελληνες θα τους κατηγορήσουμε. Τα πολιτικά κόμματα που συμφωνούν με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία συμβάλλουν σε προδοσία. Όπως έκανε και ο Καραμανλής με τη συμφωνία της Ζυρίχης και του Λονδίνου όπου έβαλε την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα στην Τουρκία ώστε να κάνει απόβαση στη Μεγαλόνησο μερικά χρόνια αργότερα. Εγώ πιστεύω στο λαό. Αν ο λαός κρίνει ότι η ένωση κεντρώων δεν αξίζει να μπει στη βουλή, ας μη μπει. Οτι αποφασίσει ο λαός. Ο λαός μπορεί να κάνει λάθη. Άς τα κάνει. Τον δέχομαι με τα λάθη του το λαό. Τόσο πολύ τον αγαπώ. Αν ο ελληνικός λαός θέλει Τσίπρα Γεννηματά και Μητσοτάκη στη βουλή, ας τους βάλει και να τους χαίρεται! Αν θέλει το Βασίλη Λεβέντη και την ένωση κεντρώων στη βουλή ας μας ψηφίσει!

Μ. Γεωργιάδης / Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΑ / 23-2-2018

Μ. Γεωργιάδης / Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΑ / 23-2-2018

Β. Λεβέντης / Δίκτυο TV  / 22-2-2018

Β. Λεβέντης / Δίκτυο TV / 22-2-2018

Υπάρχει ένα κλίμα διχαστικό. Οι μεν δεξιοί μιλούν για ένα προκατασκευασμένο κατηγορητήριο, οι δε του ΣυΡιζΑ μιλούν για λωποδύτες και κλέφτες. Αν έφτανε στα γραφεία μας μια καταγγελία για ένα πρόσωπο, όπως ο Πικραμένος, θα έλεγα ελέγξτε την. Ξανά ελέγξτε την. Ελέγξτε την ακόμη μια φορά. Μην την βγάλετε στον αέρα αμέσως. Χθες η βουλή ψήφισε με κομματικά κριτήρια και όχι με τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα. Εμείς λόγου χάριν, ψηφίσαμε παρών. Αν λέγαμε ναι θα ταυτιζόμασταν με το ΣυΡιζΑ. Αν λέγαμε όχι, θα ταυτιζόμασταν με τη δεξιά. Διαλέξαμε λοιπόν το αξιοπρεπές «παρών» γιατί δεν έχουμε σε καμμία εκτίμηση ούτε τους δεξιούς ούτε τους αριστερούς του ΣυΡιζΑ. Προανακριτική επιτροπή πρέπει να γίνει ειδάλλως θα δωθεί στο λαό η εντύπωση ότι συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα. Πώς ψήφιζε ο κόσμος παλιότερα; Θα σας πω το παράδειγμα ενός γιατρού στα Κύθηρα, ο οποίος γύριζε στα χωριά μετρούσε την πίεση και τον ψηφίζανε όλοι οι γέροι. Οι Σκοπιανοί με τις τελευταίες δηλώσεις τους, φαίνεται πως δεν θέλουν να αλλάξουν κάτι στο Σύνταγμα τους. Κάνουν ωστόσο τους δύσκολους για να δείξουν ότι υποχωρούν, όντας δασκαλεμένοι από τους αρμόδιους της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Την κρίσιμη στιγμή όλα θα δεχθούν να τα αλλάξουν έχοντας ως σκοπό να πάρουν τη χρήση του ονόματος Μακεδονία. Έξι μήνες μετά, θα κάνουν ένα δημοψήφισμα και τα αλλάζουν πάλι όλα πίσω στην αρχική ονομασία. Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/

Β. Λεβέντης / TRT Θεσσαλίας / 22-2-2018

Β. Λεβέντης / TRT Θεσσαλίας / 22-2-2018

Σε μία εποχή που οι σκοπιανοί μας υποσκάπτουν, σε μια εποχή που οι αμερικανοί μας πιέζουν να δώσουμε το όνομα Μακεδονία στη γειτονική χώρα, εμείς τρωγόμαστε. Αν κλέψανε κάποιοι, βεβαίως να τους στείλουμε στη φυλακή, αφού τεθεί το κατηγορητήριο όμως. Να είναι συγκεκριμένο : να βρεθούν οι λογαριασμοί, να βρεθούν τα στοιχεία ότι δωροδοκήθηκαν και όχι απλά επειδή κάποιος είπε ότι δόθηκαν χρήματα, να δικαστούν από μια αόριστη μαρτυρία. Για να ευσταθήσει μία μαρτυρία θα πρέπει να συνοδεύεται και από τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία... ************** Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Γ. Σαρίδης, για την υπόθεση Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Γ. Σαρίδης, για την υπόθεση Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Β. Λεβέντης, στον απόηχο της υπόθεσης Novartis / FM 100 / 22-2-2018

Β. Λεβέντης, στον απόηχο της υπόθεσης Novartis / FM 100 / 22-2-2018

«Επικράτησε κλίμα διχασμού σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται ενότητα και συνεννόηση. Εμείς δείξαμε δικαστήρια και φυλακές. Ως εκ τούτου η Κυβέρνηση έχασε από τη συζήτηση γιατί είναι εκτός εποχής, παρά την ανάγκη για κάθαρση που υπάρχει σε όλο τον δημόσιο βίο. Υπάρχει αδυναμία του κατηγορητηρίου το οποίο δεν έχει δεθεί για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Το κατηγορητήριο είναι έωλο και οι κατηγορίες των μαρτύρων δεν επιβεβαιώνονται από το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι βουλευτές. «Η απόφαση του Βουκουρεστίου για την ονομασία των Σκοπίων δεν είναι εθνική γραμμή, αντίθετα είναι προδοτική γιατί δίνει την Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Ζητώ από τα κόμματα καθαρή θέση για το εάν δίνουν ή όχι το όνομα της Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι η ψυχή της Ελλάδος. Εάν χάσουμε την ψυχή μας, χάνουμε και την πατρίδα μας και αυτό ο λαός δεν θα το επιτρέψει». «Μετά τον Αύγουστο τα πράγματα θα είναι ρευστά. Θα χρειαστεί πρόγραμμα ασφαλείας για την οικονομία. Με αυτή την κατάσταση υπάρχουν δυο σενάρια για πρόωρες εκλογές. Το πρώτο είναι να γίνουν εκλογές πριν τον Αύγουστο και συγκεκριμένα τον Ιούνιο με ανοιχτό το θέμα των Σκοπίων, και το δεύτερο, εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2018 γιατί τα πράγματα μετά για τον κ. Τσίπρα γίνονται πολύ δύσκολα με δεδομένο ότι τον Ιανουάριο του 2019 θα αρχίσουν οι μειώσεις μισθών, συντάξεων και του αφορολόγητου».

Β. Λεβέντης, για τη Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Β. Λεβέντης, για τη Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Δ.Μποτώνης/

Δ.Μποτώνης/"Επί του Πιεστηρίου",Kontra 24/20-2-2018

Α. Μεγαλομύστακας, για τη Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Α. Μεγαλομύστακας, για τη Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Δεν πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν όσα διαβάζετε στα ΜΜΕ. Εδώ, έχουμε το εξής παράλογο : Διέρρευσαν στοιχεία σε εφημερίδες και την TV και βγήκε ετυμηγορία χωρίς να έχει κατατεθεί καν η δικογραφία! ****************** Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Μ. Γεωργιάδης, για τη Novartis / Ολομέλεια, Βουλή / 21-2-2018

Μ. Γεωργιάδης, για τη Novartis / Ολομέλεια, Βουλή / 21-2-2018

Κ.κ Βουλευτές, αν επιθυμείτε διαφάνεια, φτάξτε ένα διαφανές σύστημα. Μην αφήνετε ανοιχτά παραθυράκια. Δε γίνεται από τη μία να κόπτεσθε για διαφάνεια και από την άλλη να διατηρείτε την πολυνομία τα ρουσφέτια και το κομματικό κράτος. 'Ολη αυτή η σκανδαλολογία καταλήγει σε φιάσκο. Και μπορεί να σας γυρίσει και μπούμερανγκ. ***************** Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Μ. Γεωργιάδης, για την υπόθεση Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Μ. Γεωργιάδης, για την υπόθεση Novartis / Βουλή / 21-2-2018

Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Β. Λεβέντης / Δελτίο ειδήσεων, Εγνατία Τηλεόραση / 20-2-2018

Β. Λεβέντης / Δελτίο ειδήσεων, Εγνατία Τηλεόραση / 20-2-2018

Δε χωρούν λεονταρισμοί στα Ελληνοτουρκικά ζητήματα. Πρέπει να συνέλθει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, να δούμε σε τι κατάσταση είναι η άμυνα μας και σε τυχόν θερμό επεισόδιο, να δούμε πως θα αντιδράσουμε. Παραμένω υπέρμαχος της άποψης να προβούμε σε αγορά F35 και φρεγατών. Πρέπει να φοβάται η Τουρκία τυχόν ισχυρό χτύπημα, χωρίς να είναι εποχή για πολέμους. Όλα όμως πρέπει να γίνουν για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Και αντί να ασχολούμαστε με τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα, ασχολούμαστε με ένα έωλο κατηγορητήριο, ένα άνευ στοιχείων. Δεν είναι "δεμένο". Θα ψηφίσουμε παρών : Δεν θέλουμε να κερδίσει έστω και τις εντυπώσεις ο Τσίπρας αλλά ούτε και πρώην πρωθυπουργούς να τους καταδικάσουμε μόνο και μόνο επειδή ένας είπε κάτι... Θέλουμε να χυθεί άπλετο φως, με στοιχεία! ************* Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki

Α.Μεγαλομύστακας/Επιτροπή,Βουλή/20-2-2018

Α.Μεγαλομύστακας/Επιτροπή,Βουλή/20-2-2018

Κάνε subscribe στην Αντιδιαπλοκή : https://www.youtube.com/c/antidiaploki Ακολούθησε μας: Facebook: https://www.facebook.com/enosikentroon.vasilisleventis/ Επίσημο site: https://www.antidiaploki.gr Facebook: https://www.facebook.com/vas.leventis Twitter: https://twitter.com/antidiaploki Flickr : https://goo.gl/2N6DSo YouTube : https://www.youtube.com/c/antidiaploki


ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEOS

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ο Βασίλης Λεβέντης γράφει

Περί Σκοπίων και Μακεδονίας

17/01/2018 @ 16:04

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2018 Του Βασίλη Λεβέντη Αγαπητοί ...περισσότερα
ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

19/12/2017 @ 22:04

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - 19/12/2017 Μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής ...περισσότερα
Β. Λεβέντης στη Δημοκρατική : Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα, ότι πήρε την ελπίδα του ελληνικού λαού και την ποδοπάτησε

28/08/2017 @ 10:23

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου και στην Πέγκυ Ντόκου, έσωσε ο πρόεδρος της 'Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Πηγή : http://www.dimokratiki.gr/27-08-2017/o-tsipras-pire-tin-elpida-tou-laou-ke-tin-podopatise/ ...περισσότερα
Αυτό ήταν δημοψήφισμα - προϊόν πείνας υπό την συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και φασιστών

06/07/2015 @ 09:30

Το αποτέλεσμα της ιστορικής κάλπης, η ετερόκλητη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, οι "ηλίθιες λύσεις" και τα τελεσίγραφα της Γερμανίας. Γιατί ο Βασίλης Λεβέντης από την Ένωση Κεντρώων πιστεύει ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στη δραχμή ...περισσότερα
Περί χρεών κρατών και εξυπηρέτησης τους

16/04/2015 @ 17:43

Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν μεγαλύτερο ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να μη χρειάζονται ...περισσότερα
Πρόταση Βαρουφάκη για ελέγχους από απλούς πολίτες.

16/04/2015 @ 17:42

Για τη φοροδιαφυγή τίθεται πρώτα ένα θέμα ηθικής φύσεως. Οτι δηλαδή ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και το πως θα πλουτίσει με κάθε μέσο. Δηλαδή να πλουτίσει ακόμα και ...περισσότερα
Περί ΑΣΕΠ & την επανίδρυση της ΜΟΜΑ

16/04/2015 @ 17:40

Για την κατάργηση του Α.Σ.Ε.Π. από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. είναι το κόμμα των μετρίων και των “αδικημένων”, αυτών δηλαδή που περιμένουν στη στάση του λεωφορείου. ...περισσότερα
   

Κοινωνικά δίκτυα